Program Kreativna Europa: razvoj projekata i partnerstava

U cilju animiranja što većeg broja institucija i organizacija u kulturi iz Crne Gore, Bosne i Hercegovine i Srbije da sudjeluju u programu Kreativna Europa, ostvarujući partnerske suradnje u regionu i šire, Deskovi Kreativna Europa iz Crne Gore, Bosne i Hercegovine i Srbije organizuju zajedničke info dane na Cetinju.

Info dan je namjenjen predstavnicima javnih institucija i organizacija civilnog društva u polju kulture, društvenog aktivizma, medija, znanosti i obrazovanja, kao i drugim pravnim licima koja imaju interesovanja za konkurisanje na pozive programa Kreativna Europa. Biće riječi o važnim pitanjima u vezi s natječajima, i to: koji natječaji postoje i kome su namjenjeni; kako i gdje pronaći partnere; koji su prioriteti programa i kako sukladno s njima osmisliti projekt; koji su sve projekti dobili podršku i zašto.

Na ove i druge teme govoriće:

  • Milena Ražnatović, Desk Kreativna Evropa Crna Gora
  • Ilija Papac, Desk Kreativna Evropa Bosna i Hercegovina
  • Milan Đorđević, Desk Kreativna Evropa Srbija

Info dan će biti održan u ponedeljak, 24. travnja u 11 sati, u Ministarstvu kulture i medija na Cetinju. Događaj će biti prilika da sudionici predstave svoje projektne ideje i razmjene kontakte u cilju uspostavljanja partnerstava u regionu i šire.

Prijave se vrše na email adresu: milena.raznatovic@mku.gov.me

Kreativna Europa je glavni program Europske unije kojim se pruža financijska podrška institucijama i organizacijama u polju kulture kako bi čuvale, razvijale i promovirale europsku kulturnu i jezičku raznolikost, kao i naslijeđe, te unaprijeđivale konkurentnost i ekonomski potencijal kulturnih, a naročito audiovizualnih djelatnosti.