U cilju davanja podrške kulturnom i kreativnom sektoru danas je u Parlamentarnoj skupštini BiH upriličen info dan o programu Kreativna Europa.

Info danima je nazočila  Ministrica civilnih poslova BIH Ankica Gudeljević, koja je istakla da će EU pružiti financijsku pomoć desetinama tisuća umjetnika, djelatnicima u oblasti kulture, audiovozuelnih medija, organizacijama u oblasti izvedbene i likovne umjetnosti, izdavačke djelatnosti, filma, televizije, glazbe kao i industriji videoigrica.

Otvaranju je nazočio i šef Delegacije EU u BIH Johann Sattler koji je istakao da je iznos dostupnih sredstava iz programa uvećan za pedeset posto jer se “tokom pandemije uvidilo koja je važnost kulture u onim vremenima kada nismo imali priliku da posjećujemo pozorišta i kina”.

Koordinator deska Bosne i Hercegovine Ilija Papac naglasio je da desk radi na promociji programa i edukaciji korisnika tako da je nakon završetka svečanog dijela održana i radionica za krajnje korisnike koji su bili nazočni na konferenciji.